Viktcoachen för åttonde gången

Hej!
Förra torsdagen var jag hos viktcoachen för åttonde gången.
Hon gjorde nya mätningar, som visade mycket bra.
Hon mäter underhudsfettet på haka, kind, jämte bröst, triceps, skulderblad, sidan, "kärlekshandtagen" och mage.
Jag skriver inte upp alla mått här nu. Men tex. sidan har jag gått ner 28, 2 % i underhudsfett sedan start.
Jag hade en total fettprocent i kroppen på 26,4 när jag började i augusti och nu när hon gjorde mätningarna sist låg jag på 22,5 %.
Mitt delmål är att komma ner till 20 % till nyår. Sen får jag ser hur mycket mer jag vill gå ner.
(Tjejer ska ligga mellan 16-20 % fett).
Jag hade gått ner 12 kg när jag var där förra torsdagen, det blir ungefär ett snitt på 1 kg viktnedgång/vecka sedan jag började.
Det känns bra! :)

Hon gick igenom bra grönsaker och hon vill att jag testar alla. Tänkte att jag ska köpa ca 2 nya grönsaker varje gång jag går och handlar nu, för det är flera grönsaker som jag aldrig har smakat.

Tips som jag fick på grönsaker

Alfalfagroddar
Kronärtskocka
Sparris
Bambuskott
Broccoli
Kål (blomkål, brysselkål, vitkål och rödlök)
Råa morötter
Selleri
Gurka
Aubergine
Endivesallad
Grönsallad
Fänkål
Gröna bönor
Grönkål
Svamp (alla sorter)
Lök och vitlök
Persilja
Paprika
Rädisor
Surkål
Salladslök
Spenat
Squash och zucchini
Tomater
Vattenkastanjer (är gott att woka)

Det ska bli roligt att testa lite nya grönskaker som man inte tänker på och få lite nya smaker.

Jag testade ett nytt recept härom dagen. Jag hittade recept på nätet.
Här är receptet om någon vill prova:

Lasagne med zucchini istället för lasagneplattor (Supergott)

Ingredienser:
1 kg Färs (valfri)
1 burk krossade tomater
1 msk Sambal Oelek
2 rödlökar
1-2 klyftor färskpressad vitlök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
100-200gram cream cheese (beror på hur krämig du vill ha den)
2 hela zucchini
3 röda paprikor
Örtsalt, peppar, chili
3-4 dl egen riven ost
30-40 gram färsk eller fryst basilika och oregano
Smör att steka i

Gör så här
-Sätt ugnen på 225 grader.
-Finhacka rödlöken och pressa vitlöken, stek i smör.
-Bryn färsen och blanda samman.
-Häll över krossade tomater och sambal oelek på färsen, blanda och låt det puttra ihop med grädden och örtsalt/peppar/chili och örterna.
-Tillsätt creme fraich och cream cheese.

-Låt det småputtra på spisen i 10 minuter.
-Hyvla zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel.
-Skär paprikan i tunna ringar.
-Smöra en ugnsform.
-Varva med zucchini-skivor, paprika-ringar och färsen. Börja med zucchinin.
-När du kommer till sista lagret, avsluta med att strö den rivna osten över hela gratängen.
-Grädda i ugnen i ca 20-25 min, tills osten fått fin färg.

Servera gärna med en härlig sallad och chilisås!

Jag tog inte så mycket grädde och creme frach som det stod. Jag tog heller ingen cream cheese eller gjorde någon chilisås. Det blir jätte gott ändå!
Tog även egna kryddor än det som stod i receptet, skippade sambal oelek med.


Lägger som vanligt ut lite bilder på mat som jag har ätit sedan sist.




Lasagne med zucchini som jag provade härom dagen, gjorde en vitkålssallad till med.




Lasagnen upplagd, blev jätte gott! :)




Skinkomelett, med paprika, grönsallad och gurka. Gott och enkelt att göra som tex. kvällsmat.




Torsk med kokta grönsaker, spenat och vitlökssmör.




Skinkschnitzel med gurka, tomat, majs, sallad, fetaost och en hemmagjord påhittad sås.




Lax försöker jag äta ca 2 gånger/vecka. På bilden är det med kokta grönsaker, soltorkade tomater och fetaost.




Kotlett med kokta grönsaker, tomat, vitlökssmör och fetaost.

Ha det så bra allihopa! :)



RSS 2.0