Funkar med nyttig mat även utomlands. :)
Hej!
Nu har jag varit hemma några veckor efter resan, vi hade det jätte bra! :) Varmt och skönt!
Jag var lite orolig hur det skulle gå med maten där nere. Men det har funkat bra.
Vi gick och köpte massa grönsaker och frukt m.m. direkt när vi kom fram nästan.
Jag stekte ofta upp något lätt på hotellrummet och tog med mig en matlåda ner till stranden och på kvällarna när vi var ute och åt beställde jag extra grönsaker istället för potatis.
Någon dag unnade jag mig pizza och ostbågar, men det tycker jag faktiskt man får göra när man är iväg på semester. :)
Igår köpte jag ett nytt årskort på Friskis, för mitt gamla hade gått ut.
Så nu är det bara att köra vidare ett år till! :) Jag tog dock inte gymkort denna gång, utan gruppträning. Jag tycker det är mycket roligare. Jag var på ett cirkelfyspass igår, tycker det är jätte bra och skönt pass!
Har tänkt prova på Indoor walking nu snart och se vad jag tycker om det, ska även prova Yoga har jag tänkt + andra pass.
Får se om jag klarar av vanliga gympapass igen för mitt knä, får lite ont i mitt knä när jag springer (har en miniskerskada).
Får hoppas det, för jag tycker det är roligt!
Ett gott recept som jag provade i helgen:
Kasslerpaj (Bild finns nedan).
Ingredienser:
3-4 skivor kassler
10 cm purjolök
1 bit kvibille ädelost
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
4 ägg
svartpeppar
salt
Gör så här
Tärna kassler, skiva purjolök och lägg i en ungsfast form. Smula över ädelosten. Strö över lite grovmalen svartpeppar. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vispgrädde och ha i lite salt. Häll i formen.
Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter.
Jag blandade även i lite bacon. Blev inte som en pajdeg, men gott blev det! Så det tycker jag ni kan prova. :)
Receptet från http://www.lchfrecept.com
Nedan kan ni se lite bilder på maten jag åt utomlands + några andra.

Kycklingsallad som vi hade med oss i bilen på väg upp till Stockholm.

Detta blev min standard frukost när jag var utomlands. Skinka, ost, gurka, ägg, nötter (tog jag med mig från Sverige), aioli, apelsin och kaffe! Gott! :)

Restaurangmat: Entrecote, grönsaker, riven ost och två såser.
Restaurangmat: Schnitzel, grönsaker, citron och bearnaisesås.

Restaurangmat: Fläskfilé med grönsaker, apelsin, citron och bearnaisesås.

Restaurangmat: Grillspett med grönsaker och bearnaisesås. (Jag tog den såsen varje kväll nästan, vet att jag tål den och tycker det är gott). :)

Restaurangmat: Oxfilé, grönsaker, bearnaisesås och någon salladsdressing.

Matlåda på stranden: Korv, grönsaker och aioli. (Inte det bästa med korv, men bättre än att gå och köpa en pizza eller liknande).

Lunch på hotellrummet: Hamburgare med grönsaker och aioli.
Några bilder på mat hemma i Sverige igen.

Laxfilé som har varit i ugnen på 125 grader, tills innetemperaturen på laxen är 54 grader.
Hällde sen på persilja, citronsaft och vitlök.
Det blev jätte gott. Åt laxen med kokt färsk broccoli, coctailtomater och guacamolesås.

Kasslerpaj. (Recept ovan).

Kasslerpajen upplagd med grönsaker och fetaost.
Ha det så bra allihopa! :)
Det vore roligt om ni kommenterar lite, har ju inte fått en enda kommentar. Jag vet att ni är några stycken som läser. :) Så kommentera gärna lite, så blir det roligare för mig att skriva!
/Charlotte.
Nu har jag varit hemma några veckor efter resan, vi hade det jätte bra! :) Varmt och skönt!
Jag var lite orolig hur det skulle gå med maten där nere. Men det har funkat bra.
Vi gick och köpte massa grönsaker och frukt m.m. direkt när vi kom fram nästan.
Jag stekte ofta upp något lätt på hotellrummet och tog med mig en matlåda ner till stranden och på kvällarna när vi var ute och åt beställde jag extra grönsaker istället för potatis.
Någon dag unnade jag mig pizza och ostbågar, men det tycker jag faktiskt man får göra när man är iväg på semester. :)
Igår köpte jag ett nytt årskort på Friskis, för mitt gamla hade gått ut.
Så nu är det bara att köra vidare ett år till! :) Jag tog dock inte gymkort denna gång, utan gruppträning. Jag tycker det är mycket roligare. Jag var på ett cirkelfyspass igår, tycker det är jätte bra och skönt pass!
Har tänkt prova på Indoor walking nu snart och se vad jag tycker om det, ska även prova Yoga har jag tänkt + andra pass.
Får se om jag klarar av vanliga gympapass igen för mitt knä, får lite ont i mitt knä när jag springer (har en miniskerskada).
Får hoppas det, för jag tycker det är roligt!
Ett gott recept som jag provade i helgen:
Kasslerpaj (Bild finns nedan).
Ingredienser:
3-4 skivor kassler
10 cm purjolök
1 bit kvibille ädelost
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
4 ägg
svartpeppar
salt
Gör så här
Tärna kassler, skiva purjolök och lägg i en ungsfast form. Smula över ädelosten. Strö över lite grovmalen svartpeppar. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vispgrädde och ha i lite salt. Häll i formen.
Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter.
Jag blandade även i lite bacon. Blev inte som en pajdeg, men gott blev det! Så det tycker jag ni kan prova. :)
Receptet från http://www.lchfrecept.com
Nedan kan ni se lite bilder på maten jag åt utomlands + några andra.

Kycklingsallad som vi hade med oss i bilen på väg upp till Stockholm.

Detta blev min standard frukost när jag var utomlands. Skinka, ost, gurka, ägg, nötter (tog jag med mig från Sverige), aioli, apelsin och kaffe! Gott! :)

Restaurangmat: Entrecote, grönsaker, riven ost och två såser.

Restaurangmat: Schnitzel, grönsaker, citron och bearnaisesås.

Restaurangmat: Fläskfilé med grönsaker, apelsin, citron och bearnaisesås.

Restaurangmat: Grillspett med grönsaker och bearnaisesås. (Jag tog den såsen varje kväll nästan, vet att jag tål den och tycker det är gott). :)

Restaurangmat: Oxfilé, grönsaker, bearnaisesås och någon salladsdressing.

Matlåda på stranden: Korv, grönsaker och aioli. (Inte det bästa med korv, men bättre än att gå och köpa en pizza eller liknande).

Lunch på hotellrummet: Hamburgare med grönsaker och aioli.
Några bilder på mat hemma i Sverige igen.

Laxfilé som har varit i ugnen på 125 grader, tills innetemperaturen på laxen är 54 grader.
Hällde sen på persilja, citronsaft och vitlök.
Det blev jätte gott. Åt laxen med kokt färsk broccoli, coctailtomater och guacamolesås.

Kasslerpaj. (Recept ovan).

Kasslerpajen upplagd med grönsaker och fetaost.
Ha det så bra allihopa! :)
Det vore roligt om ni kommenterar lite, har ju inte fått en enda kommentar. Jag vet att ni är några stycken som läser. :) Så kommentera gärna lite, så blir det roligare för mig att skriva!
/Charlotte.