Viktcoachen för sjunde gången
Hallå!
Förra onsdagen (för en vecka sedan) var jag hos viktcoachen för sjunde gången.
Då hade hade jag gått ner 10,1 kg, yipee!!! Det kändes så skönt att komma över 10 kg, men har en bit kvar att gå ner fortfarande. :)
Men det funkar fortfarande jätte bra med kost och träning!
Jag har nu 5 gånger kvar att gå till min kostrådgivare/viktcoach, 12 gånger totalt.
Förra gången gick vi igenom bra fettkällor. Man ska alltid ha en preoteinkälla och en fettkälla vid varje måltid.
Nötter och frön är bra att antingen strö på maten eller äta hela.
Alla nötter är bra, utom jordnötter. Prioritera naturella nötter som pumpakärnor, valnötter, hasselnötter, mandlar , pinjenötter, solrosfrön och linfrö m.m.
Om man vill ha rostade och saltade nötter är det bättre att köpa naturella och salta (med ett bra salt) och rosta dem i ugnen.
Ungefär 2 nävar nötter eller fröer om dagen är lagom.
Andra fettkällor som är bra är avocado, när du steker ska du helst använda ekologiskt smör, eller göra tex. vitlökssmör till maten (av riktigt smör) och kokosolja är mycket bra att steka i.
Mättade fetter lagrar sig mer som fett. Mättade fetter = längre hållbarhet.
10 % hårdost kan jag äta med.
Fet fisk som makrill, lax, böckling, sardiner eller sill ska jag försöka äta ca 4 gånger/vecka.
Omega 3 är mycket bra också, vilket jag tar två gånger/dag.
Använd gärna oliver eller olivolja (extra virgin) 1-2 msk/portion.
Eller kan man använda kallpressad rapsolja (gärna tex. Nöblegård ekologisk) eller vinäger till maten.
Linfröolja, valnötsolja och avocadoolja är bra med.
Kokosnöt och kokosmjölk är andra bra fettkällor.
Jag frågade henne om det fanns något bröd jag kan äta (har ju inte ätit bröd sedan början på augusti). Hon gav tips på ett proteinbröd, som jag har provat att baka i helgen.
Recept nedan:
Ingredienser
3 ägg
250 g keso
1 dl cesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Så här gör du:
Blanda samman de torra ingredienserna i en seperat bunke.
Blanda äggen och keson i en annan bunke och blanda samman allt i en smet.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen 250 grader i 15 min.
Jag gjorde en dubbel sats och har frysit ner bröd, så man kan ta fram när man blir sugen.
Lägger ut lite bilder på mat som jag har ätit sedan sist jag skrev.

Proteinbrödet som jag provade att baka i helgen. Smakade inte lika gott som vanligt bröd, lite smaklöst. Men ändå väldigt gott att få äta en brödbit som omväxling.

Proteinbrödet med ost, ruccolasallad, gurka, en skinkbit och grönt Te.

God lördagsmat med lövbiff, grönsaker, palstenacka, morötter, fetaost och vitlökssmör.

Det var riktigt mumsigt! Jag har fastnat för vitlökssmör till maten och kör det ganska ofta nu. Perfekt istället för sås. Glömde lägga upp fetaosten innan jag tog bilden.

Har försökt lära mig att äta makrill, eftersom det ska vara så nyttigt. Det smakar helt ok tycker jag, men ingen favorit kan jag inte påstå. Men bara att fortsätta att försöka lära mig. :) Det är himla smidigt att ha med sig eller bara ta fram från kylskåpet som ett mellanmål.

Köpte hem kycklingfärs och blandade med krossade tomater, vitlök, paprika och kryddor. Det var riktigt gott. Det kommer jag köpa hem fler gånger. På bilden är det sockerärtor och vitkålssallad till maten.

Var på picknick någon dag i det fina vädret. Tog med en kasslersallad (kassler är inte jätte bra egentligen, men man kan äta det ibland).

Jätte god frukost/mellanmål som jag har börjat med. Grekisk youghurt, kanel, hallon och hackade nötter.
Jag frågade min kostrådgivare om det var ett bra mellanmål och det var det, men jag skulle lägga till mer protein som tex. ett ägg eller en bit av preoteinbrödet. För youghurten är mer en fettkälla.

Fredagsmys med taccos! :) Men jag tog inget bröd till maten.

Så här ser min taccos ut utan bröd, mums! :)

Grytbitar med krossade tomater, vitlök och grönsaker.

Köpte hem kinamat någon dag och gjorde egen sallad istället för ris till maten.
Ha en fortsatt trevlig vecka! :) Ni får gärna kommentera lite i inläggen. :)
Förra onsdagen (för en vecka sedan) var jag hos viktcoachen för sjunde gången.
Då hade hade jag gått ner 10,1 kg, yipee!!! Det kändes så skönt att komma över 10 kg, men har en bit kvar att gå ner fortfarande. :)
Men det funkar fortfarande jätte bra med kost och träning!
Jag har nu 5 gånger kvar att gå till min kostrådgivare/viktcoach, 12 gånger totalt.
Förra gången gick vi igenom bra fettkällor. Man ska alltid ha en preoteinkälla och en fettkälla vid varje måltid.
Nötter och frön är bra att antingen strö på maten eller äta hela.
Alla nötter är bra, utom jordnötter. Prioritera naturella nötter som pumpakärnor, valnötter, hasselnötter, mandlar , pinjenötter, solrosfrön och linfrö m.m.
Om man vill ha rostade och saltade nötter är det bättre att köpa naturella och salta (med ett bra salt) och rosta dem i ugnen.
Ungefär 2 nävar nötter eller fröer om dagen är lagom.
Andra fettkällor som är bra är avocado, när du steker ska du helst använda ekologiskt smör, eller göra tex. vitlökssmör till maten (av riktigt smör) och kokosolja är mycket bra att steka i.
Mättade fetter lagrar sig mer som fett. Mättade fetter = längre hållbarhet.
10 % hårdost kan jag äta med.
Fet fisk som makrill, lax, böckling, sardiner eller sill ska jag försöka äta ca 4 gånger/vecka.
Omega 3 är mycket bra också, vilket jag tar två gånger/dag.
Använd gärna oliver eller olivolja (extra virgin) 1-2 msk/portion.
Eller kan man använda kallpressad rapsolja (gärna tex. Nöblegård ekologisk) eller vinäger till maten.
Linfröolja, valnötsolja och avocadoolja är bra med.
Kokosnöt och kokosmjölk är andra bra fettkällor.
Jag frågade henne om det fanns något bröd jag kan äta (har ju inte ätit bröd sedan början på augusti). Hon gav tips på ett proteinbröd, som jag har provat att baka i helgen.
Recept nedan:
Ingredienser
3 ägg
250 g keso
1 dl cesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Så här gör du:
Blanda samman de torra ingredienserna i en seperat bunke.
Blanda äggen och keson i en annan bunke och blanda samman allt i en smet.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ugnen 250 grader i 15 min.
Jag gjorde en dubbel sats och har frysit ner bröd, så man kan ta fram när man blir sugen.
Lägger ut lite bilder på mat som jag har ätit sedan sist jag skrev.

Proteinbrödet som jag provade att baka i helgen. Smakade inte lika gott som vanligt bröd, lite smaklöst. Men ändå väldigt gott att få äta en brödbit som omväxling.

Proteinbrödet med ost, ruccolasallad, gurka, en skinkbit och grönt Te.

God lördagsmat med lövbiff, grönsaker, palstenacka, morötter, fetaost och vitlökssmör.

Det var riktigt mumsigt! Jag har fastnat för vitlökssmör till maten och kör det ganska ofta nu. Perfekt istället för sås. Glömde lägga upp fetaosten innan jag tog bilden.

Har försökt lära mig att äta makrill, eftersom det ska vara så nyttigt. Det smakar helt ok tycker jag, men ingen favorit kan jag inte påstå. Men bara att fortsätta att försöka lära mig. :) Det är himla smidigt att ha med sig eller bara ta fram från kylskåpet som ett mellanmål.

Köpte hem kycklingfärs och blandade med krossade tomater, vitlök, paprika och kryddor. Det var riktigt gott. Det kommer jag köpa hem fler gånger. På bilden är det sockerärtor och vitkålssallad till maten.

Var på picknick någon dag i det fina vädret. Tog med en kasslersallad (kassler är inte jätte bra egentligen, men man kan äta det ibland).

Jätte god frukost/mellanmål som jag har börjat med. Grekisk youghurt, kanel, hallon och hackade nötter.
Jag frågade min kostrådgivare om det var ett bra mellanmål och det var det, men jag skulle lägga till mer protein som tex. ett ägg eller en bit av preoteinbrödet. För youghurten är mer en fettkälla.

Fredagsmys med taccos! :) Men jag tog inget bröd till maten.

Så här ser min taccos ut utan bröd, mums! :)

Grytbitar med krossade tomater, vitlök och grönsaker.

Köpte hem kinamat någon dag och gjorde egen sallad istället för ris till maten.
Ha en fortsatt trevlig vecka! :) Ni får gärna kommentera lite i inläggen. :)
Kommentarer
Trackback