Viktcoachen för tionde gången

Hej och god fortsättning på er allihopa!

Hoppas ni alla har haft en trevlig jul och nyår. Det har jag haft! :)
I onsdags var jag hos viktcoachen för tionde gången. Jag har nu gått ner 17,7 kg sedan augusti.
Min totala fettprocent ligger nu på 21,6 %.
Jag är glad att jag över huvud taget har gått ner i vikt över jul och nyår, men jag har varit duktig och hållit mig från massa kakor, lussebullar, godis och onyttig mat. Skönt! Jag har faktiskt inte ätit en enda lussebulle eller pepparkaka i år.
Men däremot tar jag lite godis på helgerna. Men skulle aldrig stoppa i mig tex. en hel chipspåse som jag kunde göra förut. Nu nöjer jag med några bitar godis, sen är jag nöjd. Mörk choklad är ett bra tips att ta en ruta av om man blir sugen på något sött. Glöm inte äta ca 2 nävar osaltade nötter varje dag med.

När jag var hos kostrådgivaren senast gick hon igenom om parabener (konserveringsmedel).
Detta konserveringsmedel finns i tex. hudvård, shampo, rengöring, smink, bodylotion och även i viss föda m.m.
Det finns i stort sätt i allt som man har i badrummet.
Det kan skada kroppen, det påverkar hormonbalansen negativt. Det kan leda till bröstcancer eller annan form av cancer.
Så min coach vill att jag tittar på innehållsförteckningen och försöker undvika produkter som innehåller dessa konserveringsmedel.

Jag har hittat lite olika recept på bröd m.m. Så jag frågade min coach vilka av dessa mjölsorter jag kan äta: sojamjöl, mandelmjöl, nötmjöl (tex hasselnötter), kokosmjöl, fibrex, sojamjöl och pofiber. Jag frågade även om jag får äta kakao och kardemumma.
Hon svarade att jag kan äta kokosmjöl, mandelmjöl (allt nötmjöl i stort sett), pofiber, fibrex, kakao och kardemumma.
Pofiber är från potatisen, men det sägs att det inte ska påverka negativt sa hon. Fiberhusk är bra att använda som mjöl med.
Sojamjöl rekomenderar hon inte.

Här kommer några goda recept som jag tycker ni ska testa.

Blomkålsmos (bild finns nedan).
2 st blomkålshuvuden
300 g philadelphiaost
3 st äggulor
1 dl riven ost
Salt och peppar

Så här gör du:
Koka blomkålsbuketter till dom är mjuka, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag, skaka bort så mycket vatten som möjligt. Häll tillbaka blomkålen i kastrullen och sätt på låg värme så vattnet förångas. Mixa blomkålen till mos, häll i philadelphiaost, äggulor och riven ost. Mixa ihop allt till ett jämt mos. Smaka av med salt och peppar, moset kräver rätt mycket salt för att bli så där gudomligt gott.

Detta moset blir verkligen super gott. Ser ut och smaker precis som vanligt mos, fast mycket godare tycker jag.
Man kan själv välja om man vill lyxa till det med phiadelphiaost och ost eller ta utan.
Man kan halvera receptet om man vill, för det blev ganska mycket mos av det receptet.


LCHF Pizza (Bild finns nedan).
200 g riven ost
8 ägg
1,5 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk
Lite salt

Så här gör du:
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg!

Detta recept testade jag ikväll, det blev jätte gott! Jag tog mjölk istället för grädde och jag använde bara en plåt till detta recept. Jag tyckte den blev lagom tjock av det.


Jag fick tips från min coach på ett "spenatbröd" som hon gör ibland (jag har inte testat detta än, men det kommer jag absolut göra).
Snabbrecept:
Fryst spenat som man tinar och trycker ut allt vatten, blanda i ägg, himalayasalt och vitlök.
Smörj en långpanna med smör och sen tryck ned "brödet" i den.
Ta en kniv längs kanterna och så in i ugnen.
Man kan ha det som smaksättare till olika rätter.
Konsistensen blir inte direkt som bröd, man kan skära det i småbitar och frysa in det.

Jag är inte speceillt rädd för att äta fet mat, så länge jag inte äter pasta, potatis, ris och bröd m.m.
Jag märker att jag går ner i vikt ändå. Däremot försöker jag hålla mig till de bra fetterna i veckorna som avocado och riktigt smör m.m. Jag äter mycket fisk, kött, kyckling och kokta grönsaker under veckorna. Det är mättande, proteinrikt och bra. Det blir en hel del ägg och keso med.
Sen på helgen brukar jag unna mig lite godare mat med tex. grädde i maten m.m.

Många av recepten som jag hittar är från htto://www.lchfrecept.com
De som går efter denna metod äter inte pasta, potatis, ris, "vanligt" bröd och vetemjöl m.m.
Det finns många bra recept där på frukost, mellanmål, luncher, middagar, förrätter, efterrätter, bröd och kakor m.m. Jag äter dock sällan förrätt, efterrätt eller kakor. Jag brukar dock minska på fettet i deras recept. De har extremt mycket fett som grädde och creme frach i sina recept.
 
Lägger in några bilder sedan sist.




Mat från julbordet på julafton.




Lite mer gott från julbordet.




Det här är vad jag valde ut från julbordet. Lax och revbenspjäll tog jag med som inte är med på denna bild. Jag hoppade över de goda kroppkakorna, janssons frestelse, potatis, kexen och vörtbrödet.
Jag tog grönsaker istället.




Oxfile med ädelostsås, grönsaker och det goda blomkålsmoset som jag skrev upp receptet på i texten ovanför.




Oxfilé med "moset". Riktigt mumsigt! Unnade mig ett glas rosévin i gott sällskap denna kväll.
Rödvin bör man helst välja däremot.




Kycklingklubba i ugn med grönsaker och sås.




LCHF pizza. Recept finns ovan i texten. Fyllning kan man välja som man vill. Jag hade på krossade tomater, skinka, lök, annanas, tomater, ost och klickade på vitlöksost (laktosfri eftersom jag inte tål mjölk).
Det blev mycket gott! :) Hade vitkålsallad till.
I vitkålsalladen brukar jag ha i olja, vinäger, pizzakrydda, salladskrydda och salt. Jag strimlar först vitkålen med en osthyvel.




Baconinlindad fläskfilé med gurkmeja, vitlök, ädelostsås, fetaost och grönsaker.




Rödspättafiléer som jag panerade med nötter istället för ströbröd. Jag hittade på lite och tog hasselnötter, valnötter och osaltade cashewnötter i mandelkvarnen så det blir som mjöl, sen doppade jag fiskbitarna i mjölet innan jag stekte dem. Man kan även köpa färdig mandelmjöl exempelvis.
Det blev mycket gott, detta kan man använda på vilken fisk som helst.
Dock är det inte jätte nyttigt med panering, men ett bättre alternativ än att använda ströbröd. Gott att unna sig någon gång ibland. :)
Jag åt fisken med kokta grönsaker och hemmagjord romsås.




Kycklingfärs som jag sedan frös in portionsvis.
Jag stekte upp kycklingfärsen. Sedan blandade jag i paprika, purjulök, lite grekisk youghurt, vitlök, gurkmeja, salt och peppar. Gott med tex. kokta grönsaker och avocado.


Lycka till om ni har har något nyårslöfte som ni har tänkt att hålla! :) 
Kram Charlotte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0